NitraX Playlist 091130






Kung Zlatan!

Bänkad, Inbytt och Målskytt


Visserligen var han ganska osynlig efter han nätat, men det kan ju också bero på att Barca spelade med en man kort.
Att avgöra El Clásico inför ca 100000 åskådare får väl ändå räknas som en bra dag på jobbet.


Skitiga bilar

Vad gör man om bilrutan ser ut så här? Man sätter sig knappast i bilen och spolar bort "skiten" det första man gör.







HÄR hittar ni fler skitiga bilrutor.

Swedish hero



Radiotjänst gillar mig!

Världens bästa filmgodis <3


Gameday

Nyss kommit hem från jobbet, nu ska jag duscha och sedan dra iväg på bortamatch. Ikväll möter vi serieledarna IFK Ore. Det kommer bli en tuff match och vi är grymmt revanschsugna efter träningsmatcherna.

 

Håll tummarna för oss i kväll!



60 mil åt fel håll

Jag gillar hockey, därför åker jag ca 18 mil tur & retur varje träning och match. Erik Steward gillar mjölk och att köra bil, därför åkte han 60 mil åt fel håll. När tanken började ta slut insåg han att han hade åkte lite fel.

Skulle köpa mjölk – åkte 60 mil fel


 





Lycka

Klart man blir glad då man gör sitt första mål i Allsvenskan.


MEW - Introducing Palace Players


Seger!!

Idag vände det, vinst med 7-5. Det blev tyvärr inget mål från min sida men en för jävla go 20 meterspassning som resulterade i friläge och kvittering. Smack på bladet!


Forza MIF!


Stop motion och Dagens låt!

Riktigt sköt låt med Vampire Weekend tillsammans med en trevligt liten stop motion film.



Vampire weekend - M79

Branäs

Idag gjorde jag min första dag på nya jobbet, Branäs fritidscenter. Första dagen bestod av förberedelser inför kabeldragning och flytt av 42" TV. Härlig mjukstart, jag som jobbat på Skanska hela sommaren är ju van vid lite tuffare tag :D

 

När morgondagens arbetsdag är avklarad åker jag direkt till Malung för att spela match mot IK Huge. De senaste matcherna har slutat med förlust så imorgon hoppas jag att det vänder, skulle ju sitta extra fint med några "pytsar" från min klubba.


Lotus Elise Trophy

Vissa dagar stämmer allt, riktigt imponerande körning.


Jens Lapidus

Snabba cash, 474 sidor spänning.
Filmatiseringen av denna succé kommer på bio i Januari, innan dess skall jag försöka hinna läsa uppföljarna Aldrig fucka upp och Gängkrig 145




Om Daniel Espinosa lyckas lika bra som Jens Lapidus gjort med boken kommer jag vara riktigt nöjd när jag lämnar biosalongen.

Tove Styrke

Från snygg reklamfilmsbrud till ännu snyggare IDOLbrud.





Konspiration

Riktigt intressant, ta dig tid och kolla på dokumentären, du kommer inte att ångra dig!




Poff!

Så lät det efter jag kopplat ihop datorn med det nya moderkortet i, säkringen i rummet gick och det började lukta bränt. Smällen kom från nätaggregatet så jag hoppas inte moderkortet rök. Men det är ju Fredag den 13 så förmodligen är det finito med datorn.



Kläder, moderkort, webkamera och extern hårddisk

Har nyss kommit hem från jobbet, åkte direkt till Radioelektriska i Sysslebäck och hämtade ut mina paket. Så nu sitter jag här i mina nya chinos och mina nya tröjor på mig. Allt passade men det var tyvärr slut på den tröjan jag var mest pepp på. Synd.
Förhoppningsvis så ska en polare hjälpa mig att sätta ihop datorn ikväll så jag slipper sitta på familjens tröga Dell.
Mamma och Pappa är i Prag, Malin och Maja är i Karlstad och jag sitter hemma i Ransby, så jag hoppas verkligen datorn skall fungera så jag har något att pyssla med i helgen.



Donkeyboy

Detta måste väl ändå vara Norges bästa band, om dom nu har någon konkurrens vill säga? Norskar är ju ändå norskar.

Ambitions



Sometimes


Två för jävla bra låtar!

Rösta fram 00-talets bästa svenska låt!

P3 Populär har en omröstning på deras hemsida där man kan vara med och rösta fram 00-talets bästa svenska låt. Det finns 200 låtar att välja mellan, med bland annat artister som John ME, Kent, Lars Winnerbäck, Lykke Li, Mando Diao, Timo Räisänen och många fler därtill.

Topp 10 enligt mig:

José Gonzalez Crosses
Salem Astronaut
José Gonzalez Heartbeats
Kent  Töntarna
Fibes Oh Fibes Lovechild
Timo Räisänen Sweet Marie
John ME  Love is my drug
Embassy It pays to belong
Laleh Live tomorrow
Detektivbyrån  En annan typ av disco

Rösta på dina 10 favoriter HÄR!

Svårt att rangordna så många bra låtar men det är värt ett försök, tycker ni att jag "glömde" någon låt?
Tacksam för kommentarer.

För er som tycker Håkan Hellström ska vara med på listan:
Han finns INTE i min värld!!!

Hjärttransplantation

Äntligen skall min dator få nytt liv, beställde nyss ett nytt hjärta (moderkort). Passade även på att beställa en extern hårddisk och givetvis så beställde jag en webkamera så att Fanny kan se mig over there.




Darin

Så heter killen som just nu toppar digilistan med Coldplays låt Viva La Vida, hur vore det om han gjorde egna låtar? En av Sveriges populäraste artist borde väl ändå kunna hitta på något eget, eller? Jag har aldrig gillat artister som gör covers på andras musik, och speciellt inte i detta fall då SchlagerDarin i stort sett sjunger Viva La Vida i orginalutförande. Vad är det som får folk att ladda ner Darins version då den bara för några månader sedan toppade listorna med orginalversonen, som för övrigt är mycket bättre enligt mig.

 

Viva La Coldplay!


Vampire Weekend - Horchata



Dagens namn:

Martin och Martina.

Martin, mansnamn, med latinskt ursprung. Den äldre formen Martinus betyder "marsiansk", "tillhörig Mars" efter krigsguden Mars i den romerska mytologin, och i överförd betydelse "krigisk" eller "stridbar". Martinus, senare i försvenskad form som Mårten, har använts som dopnamn sedan 1200-talet (äldsta belägg i Sverige, år 1268), och i samband med reformationen började även formen Martin användas.

Namnet låg nästan i 10-i-topp runt förra sekelskiftet och var åter ett modenamn på 1970- och 1980-talet. Det är fortfarande förhållandevis vanligt, men är sedan 10 år på väg ned i statistiken. 31 december 2005 fanns det totalt 71 045 personer i Sverige med namnet, varav 38 287 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 836 pojkar namnet, varav 280 fick det som tilltalsnamn.

I vissa delar av världen, så som engelsk- och fransktalande länder, är Martin även ett vanligt efternamn. Se exempelvis George Martin eller Paul Martin.

Namnsdag: 10 november (sedan 1986. Innan dess var namnsdagen enbart tillägnad Martin Luther)

Källa: Wikipedia

 

Martin betyder krigisk

Stridis är den glade gossen, alltid redo till attack. Varning, alla vackra kvinnor- Martin spikar liksom Luther sina teser överallt! Bäst av alla vapen är dock kniv och gaffel när han son den skånske Mårten fredligt njuter av sin gås.

Källa: Min fina temugg som jag har haft sen jag var en liten Martin.

 

En Helt vanlig Martin:

En helt vanlig Martin

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN TILL MIG OCH ALLA ANDRA MARTINAR OCH MARTINOR DÄR UTE!


Berlinmuren

Det var idag exakt 20 år sedan Berlinmuren föll, den 9 November 1989 revs den drygt 43 km långa muren som hade skilt öst från väst i nästan 30 år.
Det var många som försökte fly över gränsen, 239 av de som försökte sköts till döds av gränsvakterna.



Tappar du lätt bort dina nycklar?



Dock inget för dig utan taktkänsla.

DIF och HIF..

..i superettan hade ju varit ett drömscenarium, men så blev det tyvärr inte. Djurgården lyckades hanka sig kvar i Allsvenskan med kniven på strupen in i det sista. Det hade varit riktigt trevligt att se både järnkaminerna och hammarbyfansen åka runt till massa småarenor och apa sig. Får väl nöja mig med att ett stockholmslag åkte ur i år, nästa år är det Djurgårdens tur.








Kalla Fakta

Om 5 minuter börjar Kalla fakta på TV4, ikväll granskar de den så kallade Sanningsrörelsen. De påstår att USA:s regering själva iscensatte terrorattackerna i USA den 11 september 2001.

Vad tror du, var det en konspiration?


Namnsdagspresent till Martin.....

Geller Knitwear SEK 1199, Ljung - NELLY.COM Folke Chinos SEK 599, D Brand - NELLY.COM Otto Jumper SEK 799, Red Collar Project - NELLY.COM Grandad Jersey SEK 499, Ljung - NELLY.COM Spiral Bracelet SEK 199, Royal Republiq - NELLY.COM
...från Martin

Årets första vinst!

Idag var det äntligen våran tur att vinna, efter 2 matcher där det inte riktigt räckt hela vägen var det riktigt skönt med seger. Jag lyckades även att göra en assist.


Malungs IF - Kvarnsveden 8-5


Världens roiligaste skämt!





Världens roligaste skämt

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:

– Anden landade på min mark och då är den min.

Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa :

– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.

Stockholmaren frågade vad det är för något.

–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden:

– Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.

 

 

De som utsåg detta till världens bästa skämt borde få priset nästa år.......


Owl city - Fireflies


Söderhamn/Ljusne HC v.s Malungs IF

Årets längsta bortaresa avklarad, 66 mil tur och retur. Vi förlorade tyvärr med 6-3, lagom roligt efter ha åkt från Ransby i väst till Ljusne i öst. Men på Fredag är det hemmamatch igen och då hoppas jag på 2 friska poäng.

 




Dålig dag på jobbet


Snabba cash

Snabba cash

Lånade denna försäljningssuccé på biblioteket för några veckor sedan, har ungefär hälften kvar dvs ca 240 sidor. Tänkte det skulle passa fint och läsa lite på vägen till Söderhamn, alltid bra med tidsfördriv. Vad jag har läst hittils så är boken väldigt bra och den blir bättre för varje kapitel, så den rekomenderar jag varmt om ni vill ha något bra att läsa i vintermörkret.

Har du läst den? Skriv gärna en rad i kommentatorfältet och säg vad du tycker om den.

Hockeyträning

Nyss kommit hem från jobbet, ska slänga i mig lite mat och sedan direkt iväg till Malung på träning. Genrep inför säsongens andra seriematch. Det blir en lång resa upp till Söderhamn imorgon, 7 mil ovanför Gävle. Hoppas på 2 friska poäng.

 

För er som inte var och kollade på matchen mot Hofors, så kan jag avslöja att det blev 7-7.

Nu ropar makaronerna på mig.


Konspiration? JA!

Riktigt intressant, ta dig tid och kolla på dokumentären, du kommer inte att ångra dig!


Kroppskontroll

Nästan lika smidiga som jag!

RSS 2.0