Självporträtt och brun pojke.

Hittade en samlingspärm med massa teckningar och biografier som mina dagisfröknar skrivit, riktigt roligt att läsa, mycket av det de skrev stämmer än i dag.

Här kommer några urdrag ur biografierna:

17/10 1994

"Martin är mycket verbal, han berättar gärna om olika saker- oftast när vi sitter kring matbordet. Ibland blir Martin en riktig liten "fnitter-Pelle" som gärna fnissar kring något lustigt ord eller händelse, tillsammans med de andra pojkarna.
Vart Martin gör av all maten han slukar,det har vi ännu inte lyckats lista ut.....
3-4 eller t.o.m ibland 5 portioner mat till lunchen är inget ovanligt för Martin. Han älskar all mat, utom möjligtvis paprika, och provar gärna något nytt."

6/5 1996

"Martin har nu blivit 6 år och 3 mån.
Martin är fortfarande den aktiva pojke han alltid varit, som alltid har något "på gång". Det finns alltid spring i benen, och han leker alltid tillsammans med de andra pojkarna i hans ålder, men mest med Hampus som just nu är bästisen.
Martin är en ledartyp som gärna vill ha makten över de andra, vilket han också oftast får.
En hel del konflikter tornar tyvärr upp sig under Martins dagar på dagis, både i barngruppen och i relationen med oss i personalen. Mest konflikter blir det ju, precis som förut, med mamma Annki. Martin blir så arg, så arg när han inte får som han vill. Han vill gärna testa var gränserna går.
Men med samma intensitet han har när han blir arg, lika intensiv är hans glädje och intresse för något han tycker om. Just nu läser Martin för fullt- i tidningar, böcker, på mjölkkartonger, lappar, skyltar m.m.
Han bygger gärna med smålego, snickrar på kojan utomhus eller lyssnar på hög och ljudlig discomusik.
Hela tiden får man känslan av att Martin försöker vara större än de 6 år han faktiskt bara är".



"Brun pojke som bor där det är varmt"



Ganska likt va?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0